The Green Residence

A 2-story residence with an attached 3-car garage on a sloping hillside lot. The residence was located as far back from the front yard property line as possible to maximize the beautiful ocean and sunset views over Malibu Pier and lagoon.

The design incorporates a contemporary clean line Japanese style in the finish details. Idaho Quartzite Stone floor was used for the interior on to the exterior patio and deck areas to create a spacious feeling through the interaction of interior and exterior areas. The roof and floor structure incorporates flush frame construction, with no visible support beams, allowing the indoor ceiling to float out through the glass walls to the exterior.

All rooms with the exception of the powder room, laundry and maids’ room have ocean views. Large roof overhangs provide shading in the summer. Light weight concrete, stone and wood floors with radiant floor heating provide a pleasant indoor environment year round.